Skicka in debattartikel

Här kan medborgare och debattörer göra sin röst hörd om det som sker i vårt lokalsamhälle. Välkommen att skicka in debattartikel!

Skicka in debattinlägg
Så trevligt att du vill skriva en debattartikel i vår tidning. Här är några saker du behöver tänka på.

Val av ämne: Tänk lokalt. Kommer din text att vara angelägen för dina grannar eller andra inom tidningens spridningsområde?

Textens längd: Vi har en maxgräns på 6 000 tecken inklusive blanksteg. Vi förbehåller oss rätten att stryka och redigera i insända texter.

Takt och ton: Var saklig. Det går bra att angripa någons åsikter och agerande, men personangrepp är inte okej. Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke. På debattsidan får man inte skriva under signatur. Ange namn och en titel eller liknande som förklarar varför du skriver om just ditt ämne.

Kontaktuppgifter: Bifoga namn, adress och telefonnummer till din text om vi behöver kontakta dig eller verifiera att det är du som har skrivit texten.

Tips: Låt någon annan läsa igenom din text eller att läs den högt för dig själv. På så sätt hittar man ofta svagheter som man kan rätta till.​

Använd formuläret nedanför eller mejla red.sklt@vgt.se »

,