I mitten av mars var det dags för en grupp elever från Olinsgymnasiet och Katedralskolan att åka och hälsa på sina utbyteskompisar i Spanien. De spanska eleverna besökte ju Skara i januari och nu var det alltså dags för återbesök. Resan började med ett dygn i Madrid där eleverna fick en guidad vandring genom stadens intressanta delar samt fick se världskonst genom besök på såväl Pradomuséet som Reina Sofia- muséet.

Därefter gick färden till den lilla staden Villanueva de la Serena i regionen Extremadura. Där finner man ett Spanien långt ifrån de stora turiststråken och det är vistelsen i familjerna och skolan som spelar huvudrollen . Många spännande möten med mat, kultur och sedvänjor uppstod. I år var temat för resan musik i olika former och de svenska eleverna fick bl a lyssna till Flamenco framförd av två yngre elever på den spanska skolan. De fick också delta i en slagverksworkshop.

Gruppen gjorde också utflykter till Medellín, Mérida- Spaniens Rom och Cáceres - en medeltida juvel med många spår från conquistadorernas era. Alla var väldigt nöjda med resan och inte minst samarbetet mellan Olinsgymnasiet och Katedralskolan. Förhoppningsvis kan man fortsätta att samarbeta runt internationella projekt i framtiden så att så många ungdomar som möjligt får ta del av dessa. Att möta andra kulturer och få spegla sin egen tillvaro genom att reflektera är viktigt.

Annons