Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterligare en skola brann i Vara

 
Bränderna i Vedum 2018
Visa alla artiklar

Under natten har det fortsatt brinna i Skaraborg. En brand utbröt i en skola i centrala Vara, och ett ödehus brann ner till grunden utanför Lidköping, båda bränderna rubriceras som mordbrand.

Larmet kom till polisen 01:34. En brand hade brutit ut på Västra skolan i centrala Vara.

– Det är någon som har tänt på fasaden, men räddningstjänsten var snabbt på plats och släckte, säger Martin Kihlsten, stationsbefäl vid polisen Lidköping.

Området är avspärrat och ska undersökas av polis under morgonen.

Under natten brann det också i ett ödehus i Trässberg söder om Lidköping. Huset brann ner till grunden.

Bränderna är två av flera som saknar naturlig brandorsak i Vara kommun i Skaraborg det senaste dygnet. Under gårdagskvällen härjade en brand vid en annan skola i Vara kommun, då det börjat brinna i ett skjul i Vedum, där man varit särskilt utsatt för bränder. Under gårdagsnatten brann det i en klubbstuga i Larv och i en butikslokal i Vedum. Polisen söker vittnen till bränderna.

– Vi håller på med tekniska undersökningar samtidigt som vi undersöker vad det kan finnas för personer med dragning åt bränder i området, sade kommissarie Lars Johansson, som är ansvarig för utredningsarbetet, till tidningen under tisdagen.

Under tisdagskvällen beslutade Vara kommun att anlita väktare för att undvika fler bränder i kommunen.