Fabio Fognini, Italien, vann till slut Swedish Open efter att ha besegrat fransmannen Richard Gasquet i finalen. Och det var just Fognini som Mikael Ymer förlorade mot i den andra omgången som innebär en prispeng på runt 8500 euro (cirka 85 000 kronor) till Ymer.

Under söndagen meddelande Skarasonen och den svenske tennisstjärnan att han väljer att donera hela prissumman till ett projekt i Etiopien, där Ymer har sina rötter.

"Tennis betyder allt för mig och jag kan inte beskriva med ord hur mycket positivt sporten har gett mig. Jag vill att andra ska få uppleva samma sak och bli kära i sporten som jag har blivit. Därför har jag valt att donera alla mina prispengar från Swedish Open", skriver han på sin Instagram och fortsätter:

"Jag vill hjälpa underprivilegierade barn i Etiopien. Vi vill bygga en tennisbana och ge barnen en chans att njuta och utöva sporten. Om du också vill bidra kan du skicka ett DM (direktmeddelande) eller mejla mig. Ingen summa är för liten".

Mikael Ymer lyfter på ATP-rankingen under måndagen efter vinsten förra veckan och placerar sig på plats 311 och är därmed väldigt nära sig bästa ranking (310) som han uppnådde under sommaren 2017.

I år har Ymer spelat in 44 000 dollar (cirka 387 000 kronor).

A post shared by Mikael Ymer (@ymerjr) on