Som ende svenske herrspelare i huvudturneringen gick Mikael Ymer in i sin första Grand Slam-match någonsin på tisdagen. Den 148-rankade svensken vann över 183-rankade slovenen Blaz Rola i tre raka set, och kunde därefter glädjas åt en fin framgång. Men också en fin prissumma.

I den andra omgången möter Ymer världsfemman Alexander Zverev. En förlust där skulle ge motsvarande 930 000 kronor före skatt, och en seger skulle göra prischecken ännu större.

– Det är klart det är en fin check som kommer. Men helt ärligt... Fram till att du tog upp det nu har jag inte tänkt på det utan det är något som kommer med (framgången), säger Mikael Ymer till nyhetsbyrån TT och fortsätter:

– Jag är lyckligt lottad och tacksam över att jag kan göra något jag tycker om. Att det är checkar som tillkommer är bara att tacka och ta emot, så klart, en stor bonus. Men jag är ingen som kliver av banan och säger "yes, här kommer en mille in på kontot". Utan det är mer kul att vara här och spela matcher mot de bästa i världen. Det är det viktigaste för mig.

Härnäst laddar Mikael Ymer alltså för den andra omgången i Franska öppna. Ymer har mött Alexander Zverev tidigare, i sin debut på ATP-touren 2015 i Stockholm Open. Då vann tysken med 2–1 i set.

– Det blir tufft. Han är en kvalitetsspelare, en av de bästa i världen. Jag kan bara göra mitt bästa där ute, så får vi se vad som händer, säger Mikael Ymer till TT.