Sverigedemokraterna går allt starkare bland väljarna.

Efter att partiet i riksdagsvalet fick 17,53 procent av rösterna, men inte tog sig in i regeringen, visar flera opinonsmätningar att SD numera är landets näst största parti. Enligt Svensk Väljaropinion, genomförd av Sifo, ligger SD nu på 19,1 procent.

Detta får nu tennisspelaren Mikael Ymer, 20, att agera. I en debattartikel i Expressen och via sina sociala medier skriver Skarasonen ett öppet brev riktat mot SD och partiledare Jimmie Åkesson.

"Jag har sedan en tid tillbaka passivt hört och uppmärksammat den negativa retorik som förekommer angående immigranter i Sverige. Särskilt retorik från Jimmie Åkesson och SD. Det har nu kommit till en punkt där jag känner att jag måste berätta för er om min familj, och varför jag tycker att Sverige är världens mest fantastiska land. För allt är inte jämmer och elände, som Jimmie Åkesson och SD vill att Sverige ska tro. Det är lätt att sprida rädsla genom att sprida ut några dåliga exempel, men det ska inte få hindra folk från att känna till de bra exemplen.", skriver Ymer.

"Ville dela med mig"

Mikael Ymers pappa flydde från Etiopien i slutet av 80-talet på grund av kriget mellan Eritrea och Etiopien. I sitt öppna brev skriver han bland annat om det, om hur Sverige välkomnade hans familj med öppna armar och hur det har gett honom chansen att förverkliga sina tennisdrömmar.

Ymer är för närvarande på plats i Colombia för att representera Sverige i Davis Cup och skickar därifrån hälsningen att Sverige är "ett fantastiskt land".

"Jag känner inte igen det Sverige som Jimmie Åkesson pratar om, och det var därför jag ville dela med mig och berätta om hur fantastiskt Sverige har varit för mig och min familj, och hur bra saker har gått för oss på grund av detta. Jag tror också att detta kanske är något som Sverige kan känna stolthet över – att ha gjort detta liv möjligt för vår familj."

"Det finns många familjer som har givits sådana möjligheter av Sverige, som nu bidrar till välfärden och det svenska samhället på alla möjliga sätt. Så när jag imorgon går in på banan för att försöka få Sverige tillbaka in i världsgruppen i tennis genom att kämpa mot Colombia, så kan jag lova att det handlar om mer än bara tennis för mig!"