Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ylva Pettersson: Namn är viktiga!

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Ulf Larsson har helt rätt i att järnvägen alltid varit viktig för Skara. Att läsa bokverket om Skara historia är ett gott råd som jag redan åtlytt många gånger, jag gläds åt att möjligheten lyfts igen.

Björndammen är ett väl använt, historiskt förankrat och mycket trevligt namn som används i Skara för platsen framför stationshuset.

Namnet är dock inte formellt fastställt utan platsen saknar officiell benämning. Stationsområdet är också ett namn som bara används i ”folkmun”, platsen bakom resecentrum saknar kvartersnamn. Flera förslag har redan lyfts som har anknytning till järnvägen och det historiska Skara vilket är positivt. Tyvärr har namnet Stationsområdet använts ofta i media i samband med rapportering om tidigare otrygghet. För kommunen är det viktigt att området ska vara tryggt, upplevas tryggt och att namnet ska vara kopplat just till det centrala och historiskt viktiga läget. Om man vill behålla folkmunsnamn eller ta fram nya förslag blir nu en fråga för Namngivningsrådet.

Ulf Larsson är varmt välkommen att framföra sina synpunkter och förslag till Namngivningsrådet.

Ylva Pettersson, Kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel