Werners Gourmetservice i Skara förvärvar enligt ett pressmeddelande Huddingeföretaget Risberg Import, som specialiserar sig på smaksättare till det asiatiska köket.

– Risberg kompletterar oss väl och skapar goda förutsättningar för fortsatt utveckling och tillväxt. Det asiatiska köket är etablerat i Sverige sedan lång tid tillbaka och efterfrågan växer stadigt. Genom Risberg stärker vi vår ställning som ledande leverantör av smaksättare och premiumprodukter för både restauranger och konsumenter, säger Kristofer Myrevik, vd på Werners Gourmetservice i pressmeddelandet.

– Tillsammans kommer vi att fortsätta ligga i framkant och utveckla såväl det asiatiska sortimentet som Werners övriga sortiment.

Risberg arbetar inom framförallt asiatisk smaksättning med över 40 år på nacken och har ett brett sortiment med allt ifrån kryddor och såser till nudlar och panko. Försäljningen utgörs både av det egna varumärket Risberg och en rad andra varumärken. Kunderna utgörs av restauranggrossister, dagligvaruhandel och industri. Risberg omsätter ungefär 83 miljoner kronor.

– I Werners har vi funnit en ägare som är väl rustade att fortsätta utveckla Risberg. Företagen har mycket gemensamt, från matglädje, kultur och värderingar till kvalitets- och produktfokus och ständig utveckling, säger Björn Vestlund, avgående vd och delägare på Risberg Import.

Werners Gourmetservice är importör och leverantör med försäljningsverksamhet till restaurangbranschen, butiker och konditorier, samt via webbshop till privatpersoner. Man omsätter enligt pressmeddelandet 180 miljoner kronor, och har 60 anställda. De flesta vid huvudkontoret i Skara, men man har också säljkontor i Stockholm, samt representation i Malmö, Göteborg och Danmark.