Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wejshag säljer skolfastigheter i Skara centrum

Kristian Wejshag säljer Olinsgymnasiets två fastigheter i Skara centrum, då de nu är färdiga för skolverksamhet. – Det är helt enligt planerna, vi är inga fastighetsägare, säger han till NLT.

Enligt vad Olinsgymnasiets huvudman, Kristian Wejshag, säger till tidningen NLT, så kommer man att avyttra de två byggnader som skolan har kopplade till verksamheten i Skara centrum. Det handlar om det så kallade musikhuset på Klostergatan och studentboendet i det tidigare hotellet Stadskällaren.

Försäljningen ska inte innebära några förändringar för utbildningsverksamheten.

– Vi har skrivit ett 15-årigt hyresavtal med oss själva, vilket innebär en trygghet både för oss och för köparen, säger Kristian till NLT.

Totalt omfattar försäljningen av de båda fastigheterna, enligt NLT, 3250 kvadratmeter skollokaler och 790 kvadratmeter elevboende. Hyresintäkterna ska vara 5 790 000 kronor per år och driftskostnaderna 1 700 000 kronor. Priset för fastigheterna kommer inte att bli offentligt då affären ska göras i bolagsform.

Det finns enligt Kristian Wejshag intressenter, men affären kan ta tid att slutföra.

Musikhuset köptes av Bert Karlsson 2016 och Stadskällaren förvärvades något senare. Båda byggnaderna har sedan dess genomgått flera renoveringar och är nu i princip färdiga.

– Vi var var tvungna att äga fastigheterna när vi växte in i det här. Nu avslutas arbetet på huset på Klostergatan och efter det har vi inte behov av att äga, säger Kristian till NLT.