Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wallin designade gravidklänningen efter låten

Skaraborgssångerskan Elisa Lindström får en lyxig scenutstyrsel i årets julshow. Designern Lars Wallin har anlitats för att göra en speciell gravidklänning åt henne eftersom hon är i sjunde månaden. – Jag spelade upp låten där jag ska ha den på mig för Lars. Sedan designade han scenkläderna efter intrycken han fick, berättar Elisa för tidningen.

Hon är mer än nöjd med att produktionsbolaget ville göra den här satsningen på henne.

– Det är väl de flestas dröm att få en klänning skapad av Wallin och nu var det plötsligt min tur, fortsätter sångerskan.

Är du nöjd med resultatet?

– Absolut! Lars Wallin känner verkligen av den person han ska göra plagget för och är väldigt lyhörd. Man kan säga att galaklänningen har en folkton och jag känner mig faktiskt som en prinsessa på scenen.

Vad heter låten där du ska bära den?

– Det är "Oh store Gud" med en ny svensk text av Py Bäckman. Det är en låt som också passar när man är gravid, en tid då man stannar upp i livet och funderar lite.

Har ni gjort klart med duetterna?

– Ja, jag och Tommy ska sjunga en version av "New York Fairy Tale" med svensk text. Det ser jag fram emot.

Hur har du mått under graviditeten?

– Väldigt bra och jag ser verkligen fram emot att ge mig ut på julshowen. I tisdags hade vi de första repetitionerna med artisterna och bandet och det är snart dags för premiär av Christmas Night.

Många menar att Elisa Lindströms nya outfit slår svenska Hollywoodfruar med råge. När Elisa julturnerar designar Lars Wallin lyxfodral XXXL i haute couture-anda. Detta är ytterst ovanligt, då dessa plagg riskerar att behöva läggas ut flera gånger.

– Vi har tagit till lite marginal, så jag tror att det ska klara sig under hela konsertserien.

Så det bekymrar alltså inte Let´s Dance- och Dansbands-kampens vinnare Elisa Lindström speciellt mycket.

– Vi vill bjuda publiken på något extra på Christmas Night, säger Elisa.

Turnéstart

Nästa vecka inleder hon turnén med Tommy Nilsson, Magnus Carlsson och Sofia Källgren. Inför premiären repeterar hon låtar på dagtid. På kvällarna provar hon handsydda och exklusiva kreationer i Lars Wallins ateljé.

– Jag är väldigt tacksam att min producent vill storsatsa på en höggravid tjej, skrattar Elisa.

Hovleverantör

Den svenske stjärndesignern kan snart fira 30 år som kändiselitens favorit. Och han är naturligtvis Kunglig Hovleverantör, som utformar lyxfodral till både kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia.

– Men jag gillar verkligen att skapa plagg för scenen och i Elisas fall fick jag också veta att det skulle vara en vintrig dekor när låten framfördes och det är ett pampigt verk, konstaterar Wallin.

Han har också gjort bakstycket så att det kan ge illusionen av vingar om man tar hjälp av en fläkt.

– Det är lätt att man känner sig lite klumpig när man är gravid, men det här är en klänning som Elisa kan röra sig i, förklarar designern.

Perelli och Sjödin

När det kommer till galaklänningar för gravida medger Lars Wallin att det hör till ovanligheten att någon lägger sin förmögenhet på Haute Couture, som ska bäras vid ett fåtal tillfällen. De svenska kungligheterna gör det inte. Hittills är det enbart Charlotte Perrelli och Agneta Sjödin som anlitat Lars Wallin för gravidkreationer.

– Hantverkstiden varierar för varje kreation. Den allra enklaste klänningen innebär ändå sömnad under hundratals timmar. Men för modemedvetna artister som bland annat Perrelli, som i vissa fall har tilltagen showbudget, blir hantverket mer krävande och arbetstiden därefter.

Med Sabina Babayeva, Azerbajdzjans bidrag i Eurovision 2012, tiodubblades exempelvis arbetstiden.

– Jag fick fria händer, hon såg inga begränsningar, säger Lars Wallin med ett leende.

Ska du själv se showen?

– Jag såg att datumen i Stockholm krockade med andra uppdrag, men jag ska försöka att komma iväg och se den någonstans. Det blir alltid bättre live, men i annat fall får jag nöja mig med tv.

Fotnot: Lars Wallins beundrade galaklänningar och kreationer turnerar på museer sedan 2011 och Christmas Night kommer att visas på tv under julaftonen.