Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Volvo firade 150 med stor familjefest

Volvobolagen i Skövde firar att det är 150 år sedan som verksamheten startade. I helgen bjöds alla anställda och deras nära och kära in till familjedag med en massa aktiviteter.

Totalt jobbar över 5 000 personer på de båda Volvofabrikerna i Skövde. När det ställs till med fest för dem blir det alltså en hel del folk. Så var det också när det ordnades familjedagar i helgen.

– Jag är så stolt över våra fantastiska medarbetare, så det är med glädje som vi nu kan bjuda in till en familjedag med nära och kära, säger Lena Bergqvist, platschef för Volvo cars motorfabrik i Skövde.

Företaget hade sin dag på söndagen, då Karstorps fritidsområde fylldes av nära tvåtusen personer. De bjöds på picknick och kunde sedan gå runt och delta i olika aktiviteter som tipspromenad, hoppborgar för barnen, fotboll och uppvisningar med drillflickor, cheerleaders och hundar.

På den stora scenen underhöll barnens favorit Mojje, som skojade med både stora och små.

Även räddningstjänsten, polisen och försvarsmakten fanns på plats.

– Det är jättetrevligt, god mat och mycket att göra, konstaterade Annelie Fredriksson, som var där tillsammans med maken Henrik och deras barn,

Dagen före hade Volvo group trucks operations haft sig familjedag. De höll då till på Billingens fritidsområde vid bandybanan och Billingebadet och även där bjöds en massa aktiviteter.

– Vill på detta sätt tacka alla medarbetare för ett fantastiskt arbete, förklarar platschefen Lennart Richardsson.

Firandet fortsätter i höst då de båda Volvofabrikerna håller öppet hus och även allmänheten är välkommen.