David Karlsson har spelat i Villa Lidköping i nio säsonger och varit lagkapten i fyra. Han är både Villas och hela Sveriges skyttekung. I november gjorde han sitt 1000:e mål och i februari slog han nytt klubbrekord när han gick om Mikael Arvidssons 561 mål.

Och som grädden på moset fick David Karlsson avsluta med att vinna SM-guld.

– Jag är väldigt stolt över att jag har varit med och vunnit det första SM-guldet med två anrika föreningar (Hammarby 2010 och Villa 2019). Att jag fick göra det tillsammans med Jesper Eriksson är extra stort. Han betyder mycket för mig och mycket för Villa, säger David Karlsson till NLT och förklarar sitt beslut att lägga av:

– Det är något som har vuxit fram under säsongen. Nu, när vi vann, blev det ett bra läge att pensionera sig. Men det är samtidigt många faktorer som spelar in, säger David Karlsson.

Villas sportchef Jonas Johansson har förståelse för att målkungen nu sätter punkt.

– Även om det såklart känns oerhört tråkigt att en epok med ”kapten-Karlsson” går i graven så kan man ju inte låta bli att kittlas lite i läckerheten att han slutar när han är på topp. Det finns allt för många som kör lite för länge och inte blir ihågkommen på samma sätt som, jag hoppas och tror att, David blir. Han måste bli hyllad för den otroliga och magiska karriär han har haft, säger Jonas Johansson till NLT.

David Karlsson (10) jublar efter sitt 7-2 mål under SM-finalen mot Hammarby i år.

Foto Fredrik Sandberg/TT