Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill ha buss till Billingehus

Vägen upp till Billingehus har tidigare trafikerats av kollektivtrafiken, med den nu borttagna linje 9. En Skövdebo föreslår nu att busslinjen sätts in igen.

"Vi tycker att man bör återinföra en buss till Billingehus", lyder en skrivelse till Skövde kommun. Skribenterna menar att det finns mycket att göra uppe på Billingen och att det blir ett område som inte kan utnyttjas tillräckligt när det inte görs tillgängligt av kollektivtrafiken.

Enligt skribenterna är det många som vill upp till berget, men har man inte tillgång till körkort eller bil blir det svårt att kunna ta sig dit. Att återinföra buss 9 skulle ge fler personer möjligheten att kunna åka upp till området.

I skrivelsen föreslås två bussturer på förmiddagen respektive eftermiddagen, och skribenterna tror att busslinjen skulle kunna vara avgörande:

"Bara en enda busstid följt av en resa ner skulle innebära en stor skillnad i dagsläget."