Den riktigt lokala debatten är viktig menar SkLT. Den får sällan något rikligt utrymme i de större kanalerna, där faller ett tungt ansvar på den lokala tidningen.

- Under hösten kommer vi att hålla flera debatter. De kommer att gå att se på vår webb. Där vill vi också få våra läsare med på tåget. Deras frågor kommer att vara viktiga, säger Sandra Skeppar.

Finalen på debatterna sker sedan den 1 september inför publik på Djäknescenen i Skara.

- Det blir en stor livesänd debatt med Skaras åtta etablerade partier. Där hoppas vi verkligen att Skaraborna passar på att komma för att både lyssna och delta.

Utöver den löpande valbevakningen kommer tidningens läsare också få lära känna Skarapartieras förstanamn i en serie politikerporträtt som publiceras under sommaren.

För den som vill se hur väl politikerna kan samarbeta över partigränserna under mer lättsamma former, väntar en het duell inför publik som lär bli minst sagt sevärd.

- Den 30 juni blir det Kockduell på Hötorget i samband med matmarknaden. En representant från varje parti kommer att delta. Lagen lottas sedan på plats. Det kan bli riktigt spännande att följa, säger Sandra Skeppar.

Till tidningens valsatsning hör också #KanDuLova - ett slags digital valstuga där medborgarna kan ställa frågor till sina politiker - i vilka lokala ämnen de vill.

Relaterat till artikeln

Varje fråga ställs utifrån prefixet #KanDuLova - och Skarapolitikerna måste därmed svara ja eller nej. De kan också motivera sitt svar utförligare i en kommentar om de så önskar. #KanDuLova kommer att finnas som en undersida hos SkLT från och med augusti och redaktionen följer noggrant både vilka frågor som ställs och hur - eller om - politikerna svarar.

– Här får du som läser möjligheten att få ett svar på det som känns viktigt för just dig. Kandulova ger dig en direktkontakt med dina politiker, stort som smått, scenen är din, säger Börje Andersson, nyhetschef på VGT-tidningarna.

För SkLT är det viktigt att läsarnas frågor är i fokus i valbevakningen, inte minst under de kommande debatterna i Skara. Vilka frågor vill du att vi lyfter? Vad är viktigt för dig inför höstens val? Maila in dem redan nu på red.sklt@vgt.se