På fredag är det dags att dansa Små grodorna med blommor i håret och sjunga sommarsånger. På Mössebergsgården blir det som vanligt ett musikaliskt midsommarfirande med Britt-Marie Stridh bakom dragspelet och Torbjörn Lantz vid mikrofonen. Det bjuds även på uteservering, fiskdamm och mycket barnunderhållning med såväl lekar som sånger under dagen.

På ängen brukar vi ha tredubbla led med dans och jag tror inte att detta år blir något undantag. Vi passar dessutom på att välkomna nyanlända lite extra hit, så att också de får uppleva hur ett svenskt traditionellt midsommarfirande går till - det tycker jag är väldigt härligt, menar Torbjörn.

Väderprognoserna visar på regn under morgonen och förmiddagen, men därefter ska solen spricka fram bakom molnen enligt SMHI.

Det blir nog ett riktigt glassväder, vilket känns skönt, men vi har även laddat upp med massor av varmkorvar till försäljning ifall att det skulle bli kallt. En del regndroppar gör oss däremot ingenting - det känns nästan mer svenskt än om det skulle vara soligt hela dagen, konstaterar den pensionerade pastorn och skrattar.

"Stanna så länge ni vill"

Under kvällen blir det kvällsmöte med gospelsångerskan Märta Svensson. Det brukar locka folk från hela Skaraborg.

Det är mer anpassat för de lite äldre eftersom de flesta barnfamiljer tenderar att ha begett sig hemåt då, men givetvis är alla varmt välkomna. Kom hit och stanna så länge ni vill, så ska vi se till att skapa en riktig minnesvärd och fin midsommarafton, avslutar Torbjörn.