Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi ser över våra rutiner

Svar till signaturen *Mycket arg kund, som varken har ÖA eller 7:an, men har brevlåda*

Jag vill börja med att beklaga ifall du inte har nåtts av informationen om förändrade hämtveckor för hushållsavfallet. Vår ambition är att ge en förstklassig service till våra kunder. När vi inte lyckas med det så är det vår skyldighet att se över rutinerna och rätta till eventuella felaktigheter. Jag vill också be om ursäkt för svaret du fick när du kontaktade oss.

Information är svårt och vi jobbar med att förbättra den på olika sätt.

Förutom ett helt uppslag i Tidningen 7 om hämtveckor för hushållsavfall vid fritidshus så finns informationen på vår webbplats. Det går även att ringa till vår kundservice om man är osäker på när hämtningen kommer att ske.

Förändringen av hämtveckor är gjord utifrån ett miljö- och kostnadsperspektiv. Under fjolåret införde vi det nya systemet med separata kärl för fritidshus. Vi lyckades då inte kombinera hämtveckorna för permanent- och fritidshusboende vilket ledde till en översyn inför detta år. Numera hämtar vi hushållsavfallet från permanent- och fritidshusboende på samma tur.

Fritidshuskärlen töms varannan vecka vid nio tillfällen mellan 15 maj (vecka 20) och 15 september (vecka 37).

Vi ser nu över rutinerna för information till fritidshusägare.

Gerth Mattebo

Vd Miva, Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel