Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattenläcka i Skara gav brunt vatten - undvik ljus tvätt

Vatten bubblade upp ur asfalten i samband med en vattenläcka under tisdagen. Prognosen vid 14-tiden var att det kunde ta ett par timmar att åtgärda problemet.

Under tisdagseftermiddagen var det problem med vattenleveransen på Knapegatan i Skara. Troligtvis handlade det om ett rör som gått av.

På grund av vattenläckan bubblade det upp vatten ur asfalten i korsningen vid Knapegatan och Jarlagatan. För att åtgärda problemet stängdes vattnet av i området.

– Det bubblade upp. Det var en liten, liten fontän, men inget stort, säger Henrik Larsson, arbetsledare för VA på Skara Energi.

Läckor som denna är dock inte ovanliga.

– För oss är det vardagsmat, det här är sånt som händer. Skara är en gammal stad och det finns gamla ledningar, men vi har ändå bland Sveriges lägsta läckfrekvenser här, säger Henrik Larsson.

Med anledning av vattenläckan på Knapegatan uppger Skara energi att det kan förekomma brunt vatten i ledningarna där. "Detta är ofarligt och försvinner genom att spola en stund i kranen. Undvik ljus tvätt." skriver de på sin hemsida.