Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårtecknen har hittat till läsarna

Trots att det bara är januari har vårtecknen redan börjat dyka upp. Vi frågade er läsare vad ni har märkt av, och fick in både bilder och kommentarer.

Många skickade in bilder på blommor som börjat ta sig upp ur jorden, men det är med lite blandade känslor och inte alla blommor är välkomna riktigt än. Maria Le skriver till exempel: ”Påskliljorna har jag täckt för flertalet gånger redan men de kikade upp igen nu...”

Även om våren inte är kommen i almanackan så verkar den vara det hos Birgit Bjelkengren, som skriver att ”påskliljor sticker upp, videkissarna är igång, daggkåpan har börjat sätta nya blad och lite tusenskönor blommar i gräsmattan.”

För Inger Eklund gör det ingenting att våren smygstartat, då hon skriver: ”Saknar vintern, men nu känns det som det kvittar. Hade varit härligt med en vit och snöig december/jul och även januari, men när snödropparna börjar komma, så kan det lika gärna kvitta med snö.”

På det svarar Ingela Allansson: ”Håller med Inger Eklund... men vi får säkert lite vinter ändå i februari och mars. Vår för mig kommer först när fåglarna säger.”