Föreställningen är tjugofem minuter lång och ett beställningsverk med text och musik som aldrig tidigare sett dagens ljus.

– Man kan säga att det är en opera, i så mening att den sjungs och spelas på scen. Musiken är väldigt lättlyssnad och medryckande. I alla stycken anpassad för just barn, säger Niklas Fahlén.

Målgruppen är barn i åldrarna 4–6 år.

Två unga kvinnor gör rollerna som barnet, mamman och hunden. Båda är nya bekantskaper för Skövdepubliken. Operasångerskan Frida Hagman spelar barnet och musikalartist Karolina Engelbrektsson, bosatt i Götene, har tidigare medverkat i ensemblen i "Crazy for you" som spelades för några år sedan i Göteborg.

– Frida och Karolina kompletterar varandra bra och är väldigt duktiga.

Förutom damerna medverkar flera musiker på scen, det är bland andra Per Larsson, pianist och kapellmästare, Heather Levenstein, Anette Olsson, Dusica Cvijanovic och Xavier Vidal Aleman.

"Världens bästa tårta" har beskrivits som en rolig och spännande berättelse om ett barn och en tyghund som lekt alla lekar som passar barn och hundar.

"De har spelat, ritat, bollat och byggt. Vad ska de göra nu? Mamma, hon sitter bara vid bordet och jobbar. Då får barnet en idé: Vi gör en tårta till henne! Blanda, smeta, knåda, dega, mycket av allt, vi får inte vara fega!" står det på Göteborgsoperans hemsida.

Det blir förstås världens bästa tårta. På den finns allt som barn och mammor och hundar gillar.

"Men mammas ögon är för trötta. Hon ser bara stökigt kök och kras. Barnet och tyghunden får nog, nu flyttar vi till Norrland och kommer aldrig mer tillbaka."

Föreställningen beskrivs som finstämd och humoristisk, en berättelse med starka känslor och lyckligt slut.

– Totalt blir det ett femtiotal spelningar i hela länet. Först ut är som sagt Skövde där den ges fram till den 27 september, säger Niklas Fahlén.

Sedan ska den på turné fram till den 11 november.

– Regionen har köpt in både skolföreställningar och offentliga föreställningar. Här i Skövde har man köpt in 10 skolföreställningar som barn och sexåringarna blir bjudna på.

Niklas Fahlén tycker det är spännande att möta en delvis ny publik.

– Det här är en åldersgrupp som vi inte har spelat så mycket för tidigare. Det här är första gången det görs en helt genomarbetad produkt riktad till förskolan som dessutom ska turnera runt, det är väldigt kul.