I ett berättade Bert Karlsson vitt och brett om beslutet att lämna sin stad. Osämja med kommunen var bakgrunden till att skulle flytta både sitt asylboendebolag Jokarjo och sig själv från Skara.

Beskedet fick

Han är hjärtligt välkommen hit, vi står beredda, hälsade Ove Thörnkvist och stod med öppen famn.

Samtidigt passade Karlsson på att rensa bort sina fotspår, bland annat grävdes plattorna med upp och flyttades till

I ett öppet brev

Men för Bert Karlssons del har flytten och livet som Vänersborgare inte blivit av.

"Jag kommer flytta till hösten och bosätta mig någon annan stans" sa han i

Hans bolag Jokarjo har visserligen bytt adress till Lidköping, men ligger kvar i sina gamla lokaler på Kämpagatan i Skara.

Men mycket mer än så har inte hänt - Bert Karlsson är kvar och folkbokförd i sitt Skara.

Det har hänt grejer, men det kan jag inte gå in på. Så det beror på var jag väljer att gå in i politiken, om det blir Skara eller Vänersborg. Men företaget har jag ju flyttat och om det blir förändring på politiken så flyttar jag tillbaka det. Skaraborna har jag ju inget emot, säger Bert Karlsson.

Att det blir en politisk comeback av något slag verkar den nu 72-årige tidigare partiledaren för Ny Demokrati helt inställd på. Samtidigt drar han igång en egen Youtubekanal.

Den heter Berts värld. Det blir den mest heta kanalen som finns med allt mellan himmel och jord.

Skvaller, fräckisar med kändisar som Glenn Hysén och talangletning är några saker som entreprenören radar upp. Att det finns pengar att göra i branschen är han medveten om.

Sen blir det en politikhörna också där jag ska avslöja allt, jag har allierat mig med en bra journalist. Nu jävlar ska vi göra den största kanalen som har gjorts! avslutar han.