Han kan bara konstatera att det tagit längre tid än vad alla hoppats på och att restaurangen tvingats göra personalförändringar för att få verksamheten att snurra.

– Den sista tiden har det handlat om att få fram ett Visa-kort till honom för att han ska kunna ta sig hem, men ett jobb har han här när han är tillbaka i Skövde, konstaterar Jon Akdemir.

Exakt hur man kommer att organisera sig framöver är inte klart i dagsläget, men Akdemir är övertygad om att det kommer att ordna sig på något sätt.

– Sedan är givetvis både jag och Dominic glada över att det ordnat sig till slut, fortsätter ägaren.

När i tiden resan hit kommer att ske har man inte gjort upp ännu, men nu finns inga formella hinder för att Skövdekocken ska kunna återvända.

Till den första ambassadresan fick han 2 000 kronor i bidrag av Per-Olof Elfstrand i Skövde.

– Jag har tryckt på i frågan och det här blev trots allt ett rekordsnabbt beslut, konstaterar Elfstrand.

Han har också lyckats få den katolske biskopen i Sverige, Anders Arborelius, att engagera sig i frågan. Även den lokala katolska församlingen och Dominics arbetsgivare Jon Akdemir på restaurang Mangos har hjälpt till med pengar.

Rent generellt brukar handläggningstiden av den här typen av ärenden ta mellan tio och elva månader.

Arbetsgivaren måste också i förväg visa att verksamheten bär den lön som den anställde ska få. Detta torde dock inte vara något problem i Dominics fall eftersom han arbetat och betalat skatt i Sverige under närmare tio år. Dessutom på den restaurang som försökt få honom tillbaka.

Tidningen har uppmärksammat flera fall där människor ska utvisas från Sverige på grund av byråkratiskt krångel och små misstag av arbetsgivaren.

Nu har dessutom två vägledande domslut kommit från Migrationsöverdomstolen kommit som borde kunna sätta stopp för liknande fall.

I två ärenden slår domstolen fast att Migrationsverket ska se till anställningsvillkoren under hela tillståndsperioden och inte längre leta efter eventuella fel under enskilda månader.

Migrationsöverdomstolens beslut gäller bland annat en man som skulle utvisas till Irak efter att i nära åtta år ha försörjt sig som pizzabagare.

Ett annat beslut från överdomstolen rör en programmerare som skulle utvisas efter att inte kunnat ha bevisa att han hade sjukförsäkring och tjänstepension under en period 2012–2013.

Och nu tycks det alltså ha ordnat sig för Dominic Emenike.