Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldtog kvinna på arbetsplats - döms till fängelse och 155 000 kronor i skadestånd

Sällskapet hade varit ute och festat i Falköping. En kvinna stannar dock kvar och får sedan skjuts av två män. Men de kör henne inte hem, utan till en arbetsplats på orten. Där hävdar kvinnan att hon ska ha blivit våldtagen av en av männen. Samma dag togs han också för grovt rattfylleri.

Kvinna har berättat att hon var påverkad av alkohol, men inte värre än att hon försökte avvisa mannens sexuella handlingar. Hon vaknade plötsligt av att hennes byxor var neddragna och den misstänkte lade sig över henne och genomförde ett oralt samlag.

Den utsatta kvinna försökte knuffa bort honom och visade tydligt att detta inte var något som hon ville. Ändå fortsatte mannen med sina närmanden.

När hon slutligen kom hem vid 3-tiden ringde hon larmcentralen och berättade att hon utsatts för en våldtäkt. Detta är en av de faktorer som tingsrätten nämner i sin dom.

Trovärdig berättelse

Domstolen bedömer också hennes berättelse som trovärdig, medan de avfärdar de två männens version som osannolik. Under kvällen tas det också DNA-prov på både offer och den misstänkte och det stärker hennes berättelse ytterligare.

Samma kväll åkte 28-åringen dessutom fast för grovt rattfylleri på Hjelmarsrörsgatan i Falköping. Utandningsprovet visade på 1,22 promille.

Fängelse och utvisning

Därför dömer Skaraborgs tingsrätt honom till fängelse i två år och sex månader för våldtäkt och grov olovlig körning. Dessutom ska han betala 155 731 kronor i skadestånd till den utsatta.

Tingsrätten har också beslutat att den dömde efter fängelsestraffet ska utvisas ur landet och han får inte få återkomma på tio år.