Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V: Allt sker enligt regelboken för Chicago modellen

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Alliansen + SDs planer på att Olinsgymnasiet ska ta över program och lokaler från Katedral möts av kritiska röster överallt.

Elever och lärare är upprörda, f.d elever är arga, väljare är besvikna, tidigare politiker är tveksamma. Men allt sker enligt regelboken för Chicago modellen. Där man undanhåller fakta och håller skolpersonal omedvetna om vad som ska hända. Sedan låter man beslut komma med rasande far. Facket på Katedral agerande föredömligt (torsdag 24/10) och begärde nya förhandlingar och på så vis stoppade privatiseringen av delar av Katedral samt uppsägningar av personal. Beslutet skulle fattas samma dag som informationen till personalen (torsdag 24/10) Öppen fråga till facket på Olinsgymnasiet. Hur går tankarna? Hur ska man kunna jobba i en byggnad, (vägg i vägg), där vinst till ägarna är huvudsyftet i den ena och i den andra jobbar dom kommunala som fått gett bort både lokaler och program (och fått arbetskamrater uppsagda). Intressant och få veta hur facket på Olinsgymnasiet tänker?

Bo Karlsson - Vänsterpartiet Skara

Läs mer:

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel