Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utlåtandet om Mullsjömördaren: ”Hans bristande empati kan förklara det kraftiga våldet”

 
Dubbelmordet i Mantorp
Visa alla artiklar

Mullsjöbon i 20-årsåldern som misstänks för dubbelmordet i Mantorp anses inte lida av en allvarlig psykisk störning. Han led inte heller av en psykisk störning vid tillfället för morden. Det framgår av Rättsmedicinalverkets utlåtande. Därmed kan han dömas till fängelse. Åklagare Helene Gestrin yrkar på livstid. – Jag har inte hunnit diskutera yttrande med min klient, säger mannens advokat Henrik Lindblom.

Det var i början av mars som rättegången avslutades vid Linköpings tingsrätt. Tingsrätten menade att det föreligger bevisning om mannens skuld till morden av ett medelåldrigt par samt grovt bedrägeri.

Enligt tingsrätten skulle mannen även genomgå en rättspsykiatrisk under ökning under fyra veckor för att avgöra om mannen ska dömas till fängelse eller är i behov rättspsykiatriskt vård.

Inte läst yttrandet

Och Rättsmedicinalverket bedömer att mannen inte lider av någon psykiskt störning.

I sitt utlåtande skriver RMV att motivet till dådet skulle kunna handla om pengar, men att det utifrån det är svårt att förstå hans tillvägagångssätt vid morden, skriver TT.

"De ständigt närvarande tankarna på att skada och döda tillsammans med hans bristande förmåga till känslor, ångest och empati bedöms utgöra en möjlig förklaring till att våldet blev så kraftigt" skriver Rättsmedicinalverket, rapporterar TT.

När tidningen når Henrik Lindblom har han inte läst yttrandet.

–Det är helt färskt för mig, jag har för avsikt att ta kontakt med min klient. Vad vi kan göra är att begära en så kallad second opinion och ta hjälp av rättsliga rådet för en ny prövning, säger Henrik Lindblom.

Mycket talar för att mannen nu kommer att dömas till fängelse och tingsrätten samlas till förhandlingar på fredag då domen kan komma att fastställas eller senare.

–Det är först då vi kommer att ta ställning till om vi ska överklaga en sådan dom, säger Henrik Lindblom.

– För min del är det uteslutet med ett tidsbestämt straff och med någonting annat än livstid, säger åklagare Helene Gestrin till P4 Jönköping.

Hon pekar bland annat på brottets brutalitet som enligt tingsrätten utförts av Mullsjöbon.

LÄS MER: Mullsjöbon döms för dubbelmordet

LÄS MER: ”Jag hade en mental dödslista”

LÄS MER: Så kunde Mullsjöbon kopplas till morden