Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utländskt finbesök på Nästegårdsskolan

Fredag den 11 oktober åkte alla Nästegårdsskolans utländska gäster hem igen, efter att ha varit i Kvänum sedan måndagen. Besökarna var från Varas vänorter Märjamaa i Estland, Catarroja i Spanien och Kadaň i Tjeckien. Varje land representerades av tre lärare och fem elever.

Under vecka 41 var det projektbesök inom Erasmus+ på Nästegårdsskolan. Eleverna bodde i värdfamiljer där de togs väl om hand och på så sätt pratades det engelska nästan dygnet runt. Efter att ha varit tillsammans så intensivt hela tiden, lärde de verkligen känna varandra och någon liten tår kom när det var dags att ta farväl.

Under veckan har alla i projektet haft lektioner och eftersom det är ett språkprojekt har de mest varit språklektioner och vid detta besök var det fokus på hörövningar. De har även gjort studiebesök på Läckö slott och på Swegon. Fritiden har tillbringats med värdarna, men alla hann även med att bowla på Lumber & Karle i Kvänum.

Tiden flög iväg, men som tur var kommer alla värdar och gäster att träffas åtminstone en gång till, när det är dags för Kvänumseleverna att åka till sin gäst och besöka den skolan och vänorten. Först på tur står Märjamaa i vår.