Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Här hamnar IFK Skövdes tränare

På onsdagen blev det officiellt att IFK Skövdes tränare Jonas Wille lämnar klubben efter den nuvarande säsongen för en klubb utomlands. Enligt Sportbladet hamnar han i Danmark.

I ett pressmeddelande berättade IFK Skövde att det inte är några "hard feelings" mellan parterna och att det fanns en tydlig klausul i 43-åringens kontrakt som möjliggjorde en flytt.

– Fördelen med att beskedet kommer redan nu är att vi har tid på oss att hitta ersättare till kommande säsonger. Vi vet också att Jonas Wille fortsätter att ge 100 procent i ambitionen att etablera vårt lag i toppskiktet inom svensk handboll, sa IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström.

När norrmannen Jonas Wille anlände till IFK Skövde kom han från tränaruppdraget i Midtjylland. Den här gången lutar det åt en annan Jyllandsklubb, Mors-Thy, skriver Sportbladet. Bottenlaget kvalade sig kvar i högstaligan förra säsongen och har i höst tagit en seger på fyra matcher. Tidningen skriver också att det redan är klart att Mors-Thys nuvarande tränare Søren Hansen lämnar klubben efter säsongen.