Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga röster fyllde Skara

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Klara barnaröster, välklingande ungdomsstämmor och dans till glädje för livet. Allt detta satte fart och färg på Skara domkyrka samt de centrala delarna av staden under helgens riksomfattande unga körfest.

När Sveriges Kyrkosångsförbund bjöd in till nationell ungdomskörfestival i Skara fylldes snabbt de 300 platserna med unga sångare från hela landet. Festivalen är ett sätt att inspirera och utveckla den ungdomliga delen av Svenska kyrkans omfattande körfamilj. Att årets festival hamnade i Skara kan vi nog tacka tillförordnade domprosten Per Larsson för. Han är vice ordförande i Sveriges kyrkosångarförbund.

Visst satte de unga sångarna samt deras ledare och medföljande familjer sin prägel på Skara den gångna helgen. Inte minst genom det lockande programmet i domkyrkan med körkonsert på lördagskvällen, festkonsert på lördagen och festmässa på söndagen. Att det var sångare i staden hördes ljudligt vid ett framträdande på Djäknescenen vid middagstid på lördagen. De olika programmen innehöll musik av bland andra Georg Riedel, Benjamin Britten, Rolf Gravé och Hans Nilsson.

Ett sådant här stort evenemang kräver god planering, hjälp av många frivilliga krafter och samarbete med lokala entreprenörer. De gästande sångarna välkomnades bland annat med ett välkomstpaket (så kallad goodiebag). Den hade fyllts med smått och gott av olika affärer och intressenter i Skara.

Alla vi som hade möjlighet att delta vid några av programpunkterna fick ett rejält lyft från vardagen. Den ungdomliga kraften förmedlade liv och kraft både genom sång och dans. Katedralen lyste av glädje och värme. Tack för det!

Elisabet Stålarm