– Jag är mycket glad över att Ulrika har tackat ja till tjänsten. Med hennes kompetenser och gedigna erfarenhet av ledarskap kommer hon vara en välbehövlig förstärkning till en förvaltning som står inför både kort- och långsiktiga utmaningar, säger Hans Persson förvaltningschef på barn- och utbildning i pressmeddelandet.

Ulrika kommer tidigare från Jönköpings kommun där hon arbetat som rektor inom grundskolan. Hon har drygt 20 års yrkeslivserfarenhet av arbete inom skola där flertalet tjänster är i en ledande befattning. Dessutom har hon både erfarenheter och gedigna kompetenser inom kvalitets- och utvecklingsarbete. Ulrika kommer att ansvara över förskolan, grundskolan, grundsärskolan och gymnasiesärskolan.

– Jag är övertygad om att hon kommer tillföra Skara kommun den drivkraft, engagemang och utveckling som kommunen är redo för. Vi letade efter en person med kunskaper och erfarenheter från skolans värld, som är insatt i de politiska processerna och som har tidigare erfarenhet av ledarskap och skolutveckling, säger Hans.

Ulrika ser själv på uppdraget med ödmjukhet.

– Jag är väldigt glad över att ha fått detta uppdrag. Det finns utmaningar, men också ett stort antal möjlighet att bygga vidare på. Med mina tidigare erfarenheter och kunskaper av liknande uppdrag och processer känner jag mig trygg i att axla rollen som biträdande förvaltningschef, säger Ulrika i pressmeddelandet.