Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två män trängde sig in i bostad – misstänks för utpressning

Två män trängde sig in i en bostad i Vara och hotade kvinnan som bor där med våld. Männen var beväpnade med knivar när de togs på bar gärning av en polispatrull. Nu misstänks de bland annat för försök till utpressning.

Det var strax innan klockan 18.30 på måndagen som polisen larmades till en bostad i Vara. Två män hade nämligen trängt sig in i bostaden och hotade kvinnan som bor där med våld.

– De sa att om hennes man inte betalade sina skulder så skulle någonting hända. De hotade henne med våld om hon anmälde till polisen, berättar Tomas Vänerfors, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen.

Innan polisen kom till platsen så hade de två männen plockat på sig kontanter och annat gods från bostaden som de tänkte ta med sig. De hann dock inte långt.

Innan männen hade tagit sig ut från bostaden så var polispatrullen framme och kunde gripa männen på bar gärning.

Männen, som båda är i 20-årsåldern och från Göteborgsområdet, misstänks nu för försök till utpressning, övergrepp i rättssak, grov stöld och ringa narkotikabrott. När polisen grep dem hade de knivar på sig.

Hotade de kvinnan med knivarna?

– Det vet jag inte.

Vid 00.30-tiden natten mot tisdagen valde åklagare att anhålla männen på sannolika skäl misstänkta för nämnda brott.