Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två anhållna för anlagd brand i Vara

 
Bränderna i Vedum 2018
Visa alla artiklar

Två personer har anhållits misstänkta för att ha startat en brand vid Vedum skola i Vara kommun på tisdagskvällen.

Flera oförklarliga bränder har startat under de senaste dagarna i och omkring Vara de senaste dagarna. Nu har två personer födda på 90-talet tagits in till förhör och anhållits sedan de påträffats vid brandplatsen vid Vedum skola, vilket GP rapporterade tidigare under onsdagen.

– Det är ett skjul i anslutning till skolan som någon har tänt på. Vad vi vet så är det ett tillhåll för ungdomar.

– Vittnen hade sett två män bete sig underligt i området och rykten ska sedan ha spridits på sociala medier. Männen har kommit till platsen för att bemöta ryktena och sedan gripits av polis på plats, säger Lars Johansson, chef för polisens enhet för grova brott i Skaraborg.

Männen är skäligen misstänkta, alltså den lägre misstankegraden, för att ha startat branden vid Vedum skola och hade redan gripits vid tiden för nattens brand på en skola i Vara.

– De satt inlåsta när det började brinna i Vara och är endast misstänkta för att ha startat branden i Vedum. Vi har hört en av männen och undersöker ifall vi kan avskriva dem från övriga bränder.

Det har skett flera bränder som saknar naturlig brandorsak i Vara kommun i Skaraborg det senaste dygnet. Under natten brann det på en skola i Vara. Under gårdagskvällen härjade en brand vid en annan skola i Vara kommun, då det börjat brinna i ett skjul i Vedum, där man varit särskilt utsatt för bränder. Under gårdagsnatten brann det i en klubbstuga i Larv och i en butikslokal i Vedum. Polisen söker vittnen till bränderna.

– Vi håller på med tekniska undersökningar samtidigt som vi undersöker vad det kan finnas för personer med dragning åt bränder i området, sade kommissarie Lars Johansson, som är ansvarig för utredningsarbetet, till tidningen under tisdagen.

Under tisdagskvällen beslutade Vara kommun att anlita väktare för att undvika fler bränder i kommunen.