Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Politikernas drag – försökte påverka väljare ända in i det sista

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Under söndagen går majoriteten av det svenska folket och röstar. I Jönköping är Juneporten en av de största vallokalerna och kön ringlar sig lång för att rösta i de olika valen.

Nu är valdagen till slut här, efter många om och men kommer det äntligen ett resultat under söndagskvällen. I centrala Jönköping rör sig många människor ute för att ta sig till eller från sin vallokal. En av de största är den som ligger på Juneporten.

– Det är nästan 2 000 personer som omfattas i det området som vi täcker så det är många som ska hit idag. Runt 900 människor har dock redan varit här och förtidsröstat, säger Åke Lindstedt som är ansvarig för vallokalen.

Valsedlar plockas upp, röstkort och id-kort visas fram och kuvert lämnas in. Samma mönster upprepas om och om igen. Personer tar med sig sina barnbarn, pojkvänner, fruar, syskon och vänner till vallokalen som sällskap när de ska rösta.

Under förmiddagen var det förhållandevis lugnt men desto mer klockan tickade desto fler människor tog sig dit för att lägga sin röst i de tre olika valen.

På Juneporten var väljarna dock inte ensamma, en del politiker befann sig även på platsen i ett desperat sista försök att locka röster.

– Några partier har stått nära valsedlarna och försökt påverka väljarnas åsikter in i det sista så jag fick köra bort dem så att de står längre bort, säger Åke Lindstedt.

"Orolig för resultatet"

Tidigare kunde väljarna gå raka vägen fram till valsedlarna och gå in och rösta men senare bildades det en lång kö för att komma in i vallokalen. Kön växer sig längre och längre och fler personer ansluter sig till stillaståendet. Sofia Eklund är färdig med att stå i kön och är klar med sin röst.

– I år känns det väldigt spännande, det är svårt att säga hur det kommer att gå. Det är väldigt jämnt mellan blocken. Jag kan känna en viss oro för hur det ska gå, säger hon.

Under söndagskvällen bestäms Sveriges framtid för de närmsta fyra åren. Oavsett hur det går så kommer människorna som röstat i Juneportens vallokal att, i viss mån, ha påverkat valresultat.

Följ vår livesända valvaka med start klockan 19 nedan:

LÄS MER: