Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Här är Skövde GK:s nya supersatsning: ”Skiljer sig från i stort sett allt”

I helgen öppnade Skövde Golfklubb sin helt omgjorda 18-hålsbana. Tidningen fick en rejäl genomgång av den nya banan med klubbchefen Clas Christensson och banarkitekten Christian Lundin. Se hur den nya supersatsningen ser ut här.

Det var i september 2016 som Skövde Golfklubb stängde av sin dåvarande 18-hålsbana och tog det första spadtaget för en helt ny bana. Nästan två år senare invigdes den nya banan.

– Resan började för nästan åtta år sedan då vi gjorde en utvärdering och såg att landområdet banan ligger på kunde bli fantastiskt bra. Vi började med några mindre ändringar då, säger Clas Christensson, klubbchef på Skövde Golfklubb.

Projektet med att bygga om hela den befintliga 18-hålsbanan började för tre år sedan. En arkitekttävling arrangerades och klubben kom då kontakt med banarkitekten Christian Lundin, som bland annat arbetar tillsammans med Henrik Stensson och har varit med och utvecklat flertalet banor i Sverige.

– Banan bygger mycket på att vi började titta mycket på en hållbar utveckling, att vi skulle ha en produkt som kan skötas på ett enklare sätt. Det ledde till en stil som skiljer sig från i stort sett allt i golfsverige. Vi har här en bana som ser gammal ut och spelas hårt, lite som de gamla engelska hedbanorna fast i en modern upplaga, säger Christian Lundin.

Precis hela banan är ny och utbytt.

– Hittills har vi bara fått positiva reaktioner från våra medlemmar och folk som har spelat banan. Den passar alla och många har belyst hur vackert den smälter in i naturen. Det ser verkligen ut som att banan har legat här länge och den kommer bara att bli bättre med åren. Vi har som mål att det ska vara bland de topp 20 bästa banorna i Sverige, säger Clas Christensson.

MISSA INTE: TV: Här provspelar elitgolfarna nya banan

Se hur den nya banan ser ut i spelaren ovan.