Skara HF har vunnit de två senaste hemmamatcherna stort mot bottenlagen GT Söder och Boden. Senast blev det oavgjort borta mot VästeråsIrsta efter att Carolina Järlstam kvitterat med tre sekunder kvar.

– Det är klart att det är en bra känsla i laget efter dessa matcher, även om det var lite surt att vi inte fick med oss båda poängen från Västerås, säger tränare Magnus Frisk på klubbens hemsida.

Champions League

Medan hans lag har varit spelledigt i tio dagar har Sävehof haft ett tuffare matchande. I söndags var de i Frankrike och spelade Champions League där det blev förlust mot topplaget Brest Bretagne med 22–31.

– Sävehof har ju ett tätt spelprogram med flera matcher i Champions League som gör att kanske inte den hundraprocentiga motivationen är på topp i alla matcher. Vi ska dock ha klart för oss att det är regerande mästarna vi möter. Det fordras en extraordinär insats från vår sida, om det ska bli några poäng, menar Magnus Frisk.

Den spelare som sticker ut mest i Sävehof är mittsexan Johanna Forsberg, som i december spelade VM för Sverige. När lagen möttes i oktober gjorde Forsberg sex av Sävehofs sju första mål i en match som hennes lag till slut vann med 24–18.

I fjol gick Skara HF till sitt allra första SM-slutspel och förlorade då med 0–3 i matcher mot Sävehof (21–29, 19–24, 24–32).

Natasha Antikj, en av Skara HF:s målvakter.

Foto Stefan Albertsson

Läget i laget

I Skara HF har det varit lite frågetecken kring målvakterna Natasha Antikj och Laerke Sörensen som haft skadeproblem. Men Frisk räknar med att båda är tillgängliga i den här matchen.

Det är däremot inte mittsexan Sofia Berndtsson, som är utlånad till Önnered men är tillbaka i måndagens derby borta mot Skövde HF.

Line Hindhede har visat fin form på slutet och utsågs till Månadens spelare i SHE för januari månad. Melanie Felber har i sin tur varit med i månadens lag fyra av fem gånger under säsongen.

I tabellen är Skara HF sexa och har fem poäng ner till Skövde HF som är just utanför slutspelsplats. Sävehof är trea.