Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjebeskedet: Då öppnar baden i Skara och Ardala

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Efter Folkhälsomyndighetens besked och sommarrekommendationer kan nu utebaden i såväl Ardala som Skara öppna för säsongen, meddelar Skara kommun.

– Vi är så redo vi kan bli. I Skara har bassängen fått en ny duk och gummimattor runt om poolkanten. Det känns så skönt att få öppna upp våra utebad, säger fritidschef Camilla Helander i ett pressmeddelande.

I Ardala finns det ingen personal, utan där uppmanas besökarna att inte gå in om det är att betrakta som fullt. Det personliga ansvaret väger tungt.

– Vi följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och tillsammans så arbetar vi för att begränsa smittan. Våra badgäster behöver i år visa extra omtanke om varandra genom att hålla avstånd, tvätta händerna ofta och se till att stanna hemma om man har minsta förkylningssymptom. Vi städar extra och där vi kan ser vi till att det inte blir för många på samma ställe. Ett trångt ställe är ju våra omklädningsrum – men man måste fortsatt duscha innan man badar, säger Camilla.

Utebadet på Vilan öppnar fredagen den 5 juni och Ardalabadet öppnar måndagen den 15 juni. Utebaden har öppet hela sommaren.

Sommarlovsaktiviteter blir av

Med ett annat sätt att tänka går det att ordna det mesta under coronatider, även anpassade sommarlovsaktiviteter.

Johanna Andersson och Johan Frick arbetar som verksamhetsutvecklare för kulturenheten på Skara kommun och som varje år sammanställer alla aktiviteter till ett sommarlovsprogram berättar att det har varit mycket uppfinningsrikedom i år.

Mycket hålls i år utomhus eller i stora lokaler, där det finns möjlighet att hålla distans. Det kommer också ofta krävas en anmälan innan man kommer dit.

I årets planering finns alltifrån molnskådarkurs, levande rollspel, djurdag, utomhusmåleri och friidrott till boule och käpphästverkstad med efterföljande långritt från Veterinärmuseet till Fornbyn.

I det stora hela är det samma föreningar som vanligt som även i år är med för att få till ett bra sommarlovsprogram.

Om Folkhälsomyndigheten skulle komma med andra restriktioner framöver kan det hända att man behöver tänka om, därför finns det en risk att aktiviteter som idag är planerade kommer ställas in.