Det var Margareta Boström som delade ut årets pris till de tre UF-företag som knep hem priset för Årets vara, hon hade också suttit med i jurygruppen som bestod av flera företagare.

– Jag har själv handlat massor, jag har en kasse full med smarta varor som jag hittat på mässan, förklarar Margareta Boström från scenen till publiken.

UF-mässan har pågått i två dagar och avslutades på fredagen efter ett intensivt dygn.

– Det har varit jättekul och det har verkligen varit fullt upp, säger Marcus Särkijärvi, regionchef på Ung Företagsamhet Skaraborg.

Han och Margareta Boström beskrev juryn som ett gäng med en bra mix av folk med mycket kunnande, det betyder att de som elever och företag som fick pris fick det på rättvisa grunder.

Finalen med prisutdelning avrundade mässan och pågick i en dryg timme. Konferencier var David Persson, professionell magiker som bjöd på ett antal trolleritrick, bland annat visade han hur man kan foga ihop ett rep på nolltid och få en UF-lärare att skänka en femtiolapp.

Han fick upp UF-lärare Kristin Opdal på scen där hon fick stoppa sin sedel i ett kuvert som noga slickades igen. Sedan tog han fram två likadana kuvert och bad henne välja ut ett där hennes femtiolapp inte fanns i, och så ett till...

De hon valde ut strimlade han i en dokumentförstörare.

Det slutade med att Kristin Opdal fick fiska ur sin sedel ur en apelsin som David Persson delade på scen med en kniv.

Gymnasium Skövde och De La Gardieskolan i Lidköping utmärkte sig vad gäller pris, men även Katedralskolan i Skara gjorde bra ifrån sig. UF-företaget Skarabygdens Musteri från Katedral tog hem tredjepriset i kategorin Årets hållbarhetspris, Revamp tog hem andrapriset i kategorin Årets produktutvecklingspris och Årets säljare nummer ett blev Andreas Karlsson från Invent UF.

Andreas blev överväldigad, precis som alla de andra som tog hem pris i de olika kategorierna.

Det är som konferencieren och magikern David Persson sa, en prestation.

– Ni har alla verkligen kämpat och gett allt, 686 personer föredelat på 207 UF-företag och närmare 4 000 besökare.

Det betyder att det inte varit någon lätt uppgift för juryn som bestått av cirka 50 personer från näringslivet som bistått med sin kunskap.