Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trångbodd ambulansstation i Falköping har fått större lokaler

Ambulansstationen i Falköping har fått större lokaler. – Våra nya lokaler uppfyller alla krav på ljus och ljud för en arbetsplats, säger Erik Dahlén, enhetschef.

Skaraborgs Sjukhus ambulansstation i Falköping har fått större utrymme och nya lokaler. Det skriver Skaraborgs sjukhus i ett pressmeddelande.

Enhetschef Erik Dahlén är nöjd med förändringen.

Hur länge har ni funnits i Räddningstjänsten lokaler i Falköping?

– Ambulansen har varit här tillsammans med Räddningstjänsten i Falköping sedan 1995.

Hur många är ni som arbetar där för Skaraborgs Sjukhus?

– Vi är idag cirka 45 medarbetare. När stationen byggdes var det 15 medarbetare på ambulansen.

Varför byggdes den nya flygeln vid Räddningstjänsten i Falköping?

– Från början var det ett behov hos Räddningstjänsten, Samhällsskydd Mellersta

Skaraborg behövde mer lokaler. Ambulansen ställde då frågan om vi fick vara delaktiga, eftersom även vi var mycket trångbodda. Denna process startade 2017 och har resulterat i denna byggnation.

Vilken betydelse har tillbyggnaden för er inom ambulansen Falköping/Tidaholm?

– Den har mycket stor betydelse. Vi får fräscha ändamålsenliga lokaler där vi får plats i förhållande till antalet medarbetare och dagens verksamhet. Vi får vår egen avskilda del där vi kan bedriva vårt arbete när vi inte är ute på larm samtidigt som vi bibehåller de fördelar vi har med Räddningstjänsten, då vi fortfarande har gemensamma ytor för mat, pausrum och fordon.

Vilken betydelse har arbetsmiljön för ambulansens anställda?

– Våra nya lokaler uppfyller alla krav på ljus och ljud för en arbetsplats, vi har ljudisolerade rum där vi kan prata ostört vilket vi inte kunnat idag. Då vi har vår egen del som dessutom är låst kan vi på ett bättre sätt upprätthålla sekretessen.