Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Topprankning för Skara - billigaste avgifterna i hela länet

Kostnaden för värme, vatten, el och avlopp kanske inte alltid upplevs som den roligaste fakturan av gemene man, men faktum är att Skara har den lägsta avgiften i hela Västra Götaland.
– Vi är otroligt nöjda över placeringen, säger Skara Energis vd Magnus Jacobsson.

Sedan 1996 sammanställer den så kallade "Nils Holgerssongruppen" bestående av Bostadsrätterna, HSB Riksförbund, Hyresgästföreningen Riksförbundet, Riksbyggen och Sveriges Allmännytta, en rapport där flyttar runt en fiktiv bostadsfastighet mellan landets 290 kommuner för att jämföra kostnaderna.

Årets resultat gällande avgifter för vatten, avlopp, el, uppvärmning och renhållning är det bästa någonsin för Skara. I Västra Götaland ligger kommunen högst i rankningen och i hela landet på en hedersam 6:e plats.

– Vi är otroligt nöjda över placeringen. Våra medarbetare är alla medvetna om vad vi gör dagligen för att bibehålla våra låga priser, men det är alltid kul att få en bekräftelse på att det vi jobbar med ger resultat, säger Skara Energis vd Magnus Jacobsson.

Statistiken i undersökningen visar att avgifterna skiljer sig märkbart mellan landets kommuner och Skara ligger under snittet inom alla delområden.

Skara Energi har länge haft bra placering i Nils Holgersson-rapporten och menar själva att de jobbar aktivt för att hålla nere avgifterna för vatten, värme och elnät.

– Vi tror att låga avgifter bidrar till att göra Skara attraktivt för privatpersoner och verksamheter och vi jobbar återkommande med att bibehålla våra låga avgifter, säger Magnus Jacobsson.