Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjugo nya hyresrätter planeras i Skara

Nu planeras för nya hyresrätter på Brogården. Det är Hemhagen fastigheter som vill bygga mellan 20 och 30 bostäder på området.

För ett år sedan stoppade OBOS och Myresjöhus sina planer på att bygga bostadsrätter på Brogården. Intresset var för lågt då. Nu tas nya tag när Hemhagen fastigheter planerar för att bygga 20-30 hyresrätter i området, berättar NLT.

– Vi ser läget som mycket attraktivt med närhet till både stadens centrum och kommunikationsmöjligheter, säger Peter Alm, Hemhagen fastigheter till NLT.

Satsningen sker på uppdrag av ett stort svenskt fastighetsbolag, som vill skapa hyresrätter i expansiva kommuner. Den här gången är det Skaras tur och nu kommunen har inlett arbetet för att kunna sälja 3 500 kvadratmeter mark öster om vårdcentralen Malmen. Där ska hyresrätterna uppföras och tanken är att så snart som möjligt börja projekteringen.

Utformningen av husen är något som diskuterats med kommunen en längre tid, målet är att skapa en bebyggelse som passar in i miljön med äldre hus som finns nära Brogården.