Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timmy Hansen VM-etta inför avgörandet: "Må bäste man vinna"

Timmy Hansen vann helgens VM-deltävling i Lettland. Det bäddar samtidigt för en högdramatisk avslutning på mästerskapet där Hansen leder totalen, en poäng före tvåan Andreas Bakkerud, inför den sista deltävlingen.

Det kommer bli dramatiskt värre när VM i rallycross avgörs i Sydafrika. Under helgen gick den näst sista deltävling av stapeln i Lettland, där Timmy Hansen fick ställa sig högst upp på pallen i finalen före finländaren Niclas Grönholm och norrmannen Andreas Bakkerud.

En skön comeback för Timmy Hansen som hade en tyngre lördag, men steppade upp när det gällde under söndagens lopp.

– Vilken återhämtning vi har gjort, alla utav oss. Gårdagen var så tuff och hela teamet tog sig samman. Det var en sådan bra anda och vi gav aldrig upp hoppet. Det här kom från hjärtat, jag gav allt jag hade, och jag är så stolt. Wow, sa Timmy Hansen i TV10:s sändning efter finalloppet.

För Kevin Hansen slutade deltävlingen med en fjärdeplats i finalen. Det gör att han återfinns på en ohotad tredjeplats inför den sista deltävlingen, men samtidigt med sju poäng upp till Bakkerud på andraplatsen.

Således ser det ut att bli en uppgörelse mellan Timmy Hansen och norrmannen i Kapstaden, där den sista deltävlingen avgörs 9-10 november.

Inför den tävlingen är et blott en poäng som skiljer, med Hansen som etta och Bakkrud som tvåa.

– Jag hoppas bara att vi åker till Kapstaden där jag och Andreas kan ha en rättvis kamp. Må bäste man vinna.