Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidaholms HF klart för kvalserie till hockeytvåan

Tidaholms HF är klart för spel i kvalserien till hockeytvåan. Det står klart med en match kvar att spela av alltrean.

Med en match kvar på alltrean-schemat har Tidaholms HF säkrat en plats i kvalserien till hockeytvåan. Platsen säkrades under fredagen, utan att THF själva behövde spela.

Hemma mot bottenlaget Munkedals BK förlorade nämligen kvaljagande Lions HC Strömstad. Det gör att THF med en omgång kvar har fyra poäng ner till Lions och därmed har säkrat sin topp fyra-plats i alltrean södra A.

Detta är andra gången i klubbens historia som man kvalificerat sig för kvalserie till hockeytvåan.

Den sista omgången av alltrean spelas på söndag. Då ställs tabelltrean THF mot tvåan Åseda IF på bortaplan. Med två poäng upp till serieledande HC Lidköping kan THF därmed fortsatt vinna serien om resultaten går deras väg på söndag.

För HC Lidköpings del står Skara IK på schemat. SIK som i sin tur är tabellfyra och behöver vinna för att på egen hand säkra den sista platsen till kvalserien.

Utmanar dem om den sista platsen till kvalserien gör alltså Lions. De möter jumbon Virserums SGF i söndagens avslutande omgång.