Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tibrobo "basar" i populära dansbandet

Populära dansbandet Streaplers har en basist som heter Per Lundin och är från Tibro. — Jag har inte ångrat en sekund att jag tackade ja till jobbet, säger han. Tibro

I många år ha Streaplers tillhört eliten bland dansorkestrarna. Nästa år är det dags för 60-års jubileum men ingen rast och ingen ro för musikerna i gänget som har 130 resdagar varje år.

Och sedan fem år tillbaka är det Christer Rosebrink från Tibro som styr den eleganta turnébussen.

- Mina viktigaste uppgifter är att hålla tider och planera för kommande resor, säger Christer.

-Vid danskvällarna hjälper jag till med upp -och nerpackning och fotograferar för hemsidan bland annat.

Vid samma tillfälle som den nye chauffören började anställdes en ny basist Per Lundin också han från Tibro.

När jag ställer frågan : ”Har du någon gång ångrat att du gick med i det här gänget” kommer svaret blixtsnabbt: - Inte en sekund , till och med lunchspelningar som här på båten Cinderella ger en extra krydda åt jobbet.

När jag pratar med medlemmarna i orkestern så betonar samtliga att Streaplers är ett kompisgäng där alla delar på allt. Kjetil Granli sjunger och håller i taktpinnen och har som Kenny Samuelsson, sång och gitarr, varit med längst:

- Det här jobbet är som en dröm, alltid kul på jobbet, avslutar Kenny.

Närmast på spellistan väntar dansgala i norska Hamar.