Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SvFF vill ha sommartid året runt

Frågan om vi ska ha vintertid eller sommartid året runt har blossat upp sedan EU har gett grönt ljus till slopad tidsomställning. Svenska Fotbollförbundet har nu framfört en önskan om att Sverige ska ha permanent sommartid, skriver Sveriges Radio.

Det var tidigare i veckan som EU-parlamentet röstade för att ställa sig bakom en slopad tidsomställning mellan sommar- och vintertid. Om två år ska respektive EU-land ha bestämt sig om man vill ha sommar- eller vintertid.

Nu har Svenska Fotbollförbundet framfört i en remissinstans att man vill ha sommartid året om, skriver Sveriges Radio.

– Så vitt jag vet så är idrotten ganska samlad i den här frågan, så jag tror och hoppas att den svenska regeringen kommer besluta om sommartid året runt, säger Caroline Waldheim, på Svenska Fotbollförbundet till SR.

Waldheim menar att det är dagsljuset som ligger bakom förslaget.

– Sommartid är en väldigt bra förutsättning för fotboll. Det ger oss mer ljus och det ger oss fler timmar att spela fotboll. Både för barn och unga, men också för alla andra som vill spela fotboll och utöva andra idrotter, säger hon.