Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige är större än Stockholm MP

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Kära miljöpartist, Sverige är större än Stockholm. I ett land med välfungerande och välutbyggd kollektivtrafik är behovet av egen bil minimalt.

I en stad som Stockholm är egen bil en extra lyx i vardagen.

I stora delar av Sverige är egen bil ett måste. Regeringen har som uppgift att se till hela Sverige bästa och föra en politik som gynnar hela befolkningen. I och med senaste dagarnas rekordhöga priser på drivmedel finns det goda anledningar till att ifrågasätta detta. Adderar man de rödgrönas tidigare utspel om förbud av dieselbilar samt har flygskatten i åtanke råder det nu inga tvivel: Regeringen med miljöpartiet i spetsen för en landsbygdsfientlig politik.

Att klimatfrågan är vår tids största utmaning kan både rödgröna och moderater vara överens om, att den ska lösas långsiktigt, hållbart och genom teknikutveckling verkar de rödgröna inte förstå. När skattehöjningar är de rödgrönas enda vapen mot klimathotet blir jag fundersam över vad man har tänkt göra när marginalskatten når 100%.

Plakatpolitik må låta och se bra ut men det är inget ansvarsfullt sätt att driva landet Sverige framåt.

Vi moderater tror på långsiktiga och hållbara lösningar, vi vill se en teknikutveckling som även i framtiden tillåter människor att leva och verka ute på landsbygden.

Sverige ska vara stolta över vår historiskt starka landsbygd, landsbygden har byggt det världsledande Sverige vi idag kan kalla vårt hem. Landsbygden ska inte få förstörs av aktivistiska miljöpartister. Att ni socialdemokrater och miljöpartister ute på landsbygden inte höjer rösten mot regeringens landsbygdsfientliga politik visar återigen på er ryggradslösa inställning till politik.

För visst vill ni, likt MUF, se en levande landsbygd…?

Robin Nerell

Distriktsordförande MUF Skaraborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel