Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar till Kommunal: Skaraalliansen tar gärna utmaningen

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Svar på Kommunals insändare:

En höjd pensionsålder är såväl en möjlighet som en utmaning. Kommunals representanter har fullständigt rätt i att det nu är avgörande att höjningen åtföljs av ett konsekvent arbete för att medarbetarna ska orka och vilja förlänga arbetslivet.

I Skara har vi fattat politiska beslut om att heltid ska vara en rättighet, men inte en skyldighet, precis i enlighet med de synpunkter Kommunal lyfter. Vi har också beslutat om utökad grundbemanning i omsorgen och inom projektet Hållbart yrkesliv satt fokus på kvinnors utsatta läge gällande sjukskrivningar. Arbetsmiljöverket lyfter till exempel att inom kvinnodominerande yrken kan flexibel arbetstid, minimering av delade turer och möjlighet att arbeta på annan plats ge stora hälsofrämjande effekter då kvinnor fortfarande drar det största lasset i vardagspusslet. I Skara har vi därför fattat beslut om dessa principer. I budgeten är det också beslutat att det arbetsmiljöfrämjande arbetet i APT ska stärkas.

Vi är mycket tacksamma för Kommunals konstruktiva arbete och dialog för att vi gemensamt ska kunna fortsätta stärka det hållbara yrkeslivet i Skara kommun. Vi står inför utmaningar i välfärden som kommer att göra detta till en allt viktigare nyckelfråga. Alliansledningen ser fram emot fortsatt dialog med Kommunal och samtliga parter för stärkt hållbarhet för alla skickliga medarbetare i Skara kommun.

Lars Berg (C)

Tanjo Andersson (KD)

Ingrid Kvarnlöf (L)

Lotta Grönlund Plöen (M)

Ylva Pettersson (M)