Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stureplan pausar öppen fritidsverksamhet: "Ett hårt beslut för våra ungdomar"

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Den öppna fritidsverksamheten på Stureplan stänger från och med onsdag den 18 november. Det med anledning av regeringens förslag om att begränsa samlingar till max åtta personer från och med nästa vecka.

Musikskolan på Stureplan har sedan tidigare ställt in orkesterövningar och ensemblespel med anledning av pandemin och bara erbjudit enskild musikundervisning. Den enskilda undervisningen kommer dock att fortsätta. Men endast elever som har undervisning får komma in i lokalerna, vårdnadshavare får stannar utanför.

– Det är ett hårt beslut för våra ungdomar i kommunen som kommer till vår öppna verksamhet på Stureplan. Vi ser att ungdomarna har behov av social samvaro och vuxenkontakt, men vi kan utifrån det nya regeringsförslaget och de skärpta råden inte hålla öppet längre. Vi ber alla vuxna i samhället att ta sitt ansvar också för ungdomarna i pandemin. Var en förebild, se ungdomarna och visa möjligheterna. Vi är i en pandemi och ska ta oss ur den tillsammans, säger Hans Persson, förvaltningschef för barn och utbildning i ett pressmeddelande.

Den öppna fritidsverksamheten kommer att vara stängd till och med den 4 januari 2021 om inget annat meddelas.

Vad gäller barndans för de yngre barnen återkommer Stureplan med besked om resten av terminen direkt till de berörda vårdnadshavarna.