Av de utländska eleverna kommer en del till Högskolan för att läsa en utbytestermin, andra för att plugga flera år i Skövde.

– Vi har i höst många studenter på mastersnivå från Indien, Bangladesh och Pakistan, berättar Andrea Diao Jonsson, internationell koordinator, och konstaterar att antalet internationella studenter ökat under de senaste åren.

Högskolan i Skövde lockar många utländska studenter och närmare 40 olika nationaliteter finns representerade bland de nya studenterna. På campus kommer det att finnas studenter från såväl Nepal, Mexiko, Sydkorea, USA som Liberia för att bara nämna några olika nationaliteter.

– När det gäller studenter från EU kommer många från Spanien, berättar Maria Brännstam, antagningshandläggare.

På måndag, den 26 augusti, börjar terminen för de internationella studenterna. Under dagen hålls bland annat en gemensam samling med välkomsttal av rektor Lars Niklasson och det bjuds på traditionsenligt svenskt fika med kanelbulle.

Under veckan kommer studenterna även att besöka stadshuset, få en guidad busstur runt Skövde och äta gemensam lunch i Götasalen.

I dag börjar också studierna för nya sjuksköterskestudenter. På måndag i nästa vecka är det stora startdagen för alla elever på Högskolan.