Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort varsel i Främmestad – hundra berörs

Cirka hundra personer vid Componenta är drabbade av varsel om uppsägning. Dråpslaget slår hårt mot Främmestad. Företagets vd uppger att man ska avsluta samarbetet med Volvo Lastvagnar som står för över hälften av produktionen.

Företaget Componenta har lagt ett varsel på uppsägning av runt 100 anställda vid fabriken i Främmestad. Det uppger ttela.

Personalen, som består av cirka 160 anställda, väntas få mer information vid ett möte på onsdagseftermiddagen.

Företagets vd bekräftar varslet.

– Det stämmer, men jag vet ännu inte den exakta siffran, det kan vara över 100 eller mindre än 100, säger Hannu Suutari till ttela, enligt NLT.

Han förklarar att produktionen av komponenter till tunga fordon har sjunkit, så man kan inte leverera och nu ska företaget ”avsluta samarbetet med Volvo och några till”.

Enligt ttela uppger en säker källa att det är 118 personer av 161 som varslas på anläggningen men vd menar att han inte kommer att ha tydliga besked förrän på måndag 18 mars.

Poul Hansen, ordförande för IF Metall Västra Skaraborg är kortfattad vid 13-tiden på onsdagen.

– Vi var kallade till ett möte med företaget och har en ombudsman där på plats just nu. Jag vet inte hur länge det kommer att pågå.

Fackets prioritet är att i första hand stötta medlemmarna, menar Poul Hansen.

Politiker i Essunga kommun har fått besked om varslet men säger i media att man avvaktar besked och under tiden planerar för olika scenarier.

Efter 2017 då företaget rekonstruerades och en konkurs hotade så verkade företaget ha gått in i en mer stabil och positiv utveckling. Men så verkar det inte ha blivit.