I kvällens andra inslag visade Skara Fotoklubb bilder från fyra längre fotoresor i Georgien, Toscana, Andalusien och Mähren.

Nästa kväll blev det fullsatt hus på båda bildvisningarna. I den första föreställningen visade Skarafotografen Ingemar Andersson sina Skarabilder från 1960-talet och framåt. Många gamla Skaraprofiler passerade revy och publiken fick också se flera bilder från Ingemars hemtrakter i Härlunda. Den andra föreställningen hade titeln ”Så minns vi Karl-Eric Johansson”. Karl-Eric avled för två år sedan och donerade hela sin bildsamling och en stor penninggåva till Skara Fotoklubb.

Bildfestivalen fortsatte onsdag kväll med ytterligare två fullsatta bildvisningar. Först visade Ingvor Ljung intressanta bilder från ett möte med ursprungsbefolkning i Sibirien och den unika björnritfestivalen där. Därefter fick besökarna möta Prag som bildvisaren Ove Litorell kallar sin andra stad (efter Skara!).

Torsdag kväll startade med Lena och Clas Gustafsons stora fotoupplevelser från Myanmar, landet som tidigare hette Burma. Därefter visade naturfotografen och Margareta Ståhl sin nya bildserie ”Valle – i mitt hjärta”.

Bildfestivalen avslutas på fredag kväll då Jesper Eggertsen inleder med att visa bilder från en resa till det spännande landet Uzbekistan. I bildfestivalens sista inslag tar Ingvor Ljung med besökarna till Gracious N. G. School i Arusha, Tanzania. I Skara finns en stödförening som med sina bidrag har gjort det möjligt för skolan att växa och utvecklas.

Skara bildfestival 2020 arrangeras av Skara Fotoklubb i samverkan med biblioteket i Skara och Studiefrämjandet. Biblioteket har gjort en stor insats med att ta emot alla beställningar av fribiljetter. Det stora besöksintresset pekar på att bildfestivalen kommer att locka närmare 700 besökare.