Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man anhållen för grov misshandel efter storbråk – två till sjukhus

Ett större bråk med tio till tolv personer bröt ut på Tullportagatan i centrala Skara. En man är anhållen för grov misshandel. Två personer förda till sjukhus.

Vid 19.19 på lördagskvällen kallades flera polispatruller till Tullportagatan i centrala Skara efter att ett större bråk bröt ut. Enligt polisen kan det röra sig om ett slagsmål mellan upp till tolv personer.

– Det verkar ha varit ungdomar som har tjafsat med varandra. Sedan ska några vuxna ha kommit och utlöst bråket, säger Mattias Hellgren Wingård, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Dessutom kan det ha förekommit tillhygge i form av baseboll-trä i bråket, efter en första kontakt med polisen.

– Det är ett föremål som var synligt i bråket som är taget i beslag, så något tillhygge är inblandat, säger Mattias Hellgren Wingård på söndagsmorgonen.

Två personer har fått föras till Skaraborgs sjukhus med oklara skador.

På plats kunde polisen utföra ett flertal förhör med personer som antingen varit inblandade eller gjort iakttagelser av händelsen. Med bakgrund av förhören kunde man sedan gripa en man på en adress i Skara strax efter 20.00 på kvällen, enligt Västra Skaraborgspolisens Facebooksida.

– Efter förhör har vi anhållit en man i 40-årsåldern som är misstänkt för grov misshandel. Nu söker vi vittnen till händelsen, säger Mattias Hellgren Wingård.

Om du har gjort iakttagelser av händelsen eller vet mer, tipsa polisen på 114 14 eller via tips på polisen.se.