Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor oro för ett Götene utan badhus

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Badhuset i Götene är i så dåligt skick att det kommer att stänga redan nästa sommar.

Enligt den information som nått oss finns inga planer på nytt badhus. En renovering har omnämnts men det är bara en nödlösning för att hålla liv i badhuset något år till.

Vi ser med stor oro på att det inte finns några planer för badhuset framtid, då en dykarklubb utan badhus och utan möjligheter till bassängtider på orten, är en dykarklubb som kommer att dö ut.

Götene Dykarklubb bildades 1972 och är en aktiv förening med idag ca 90-talet medlemmar. Våra medlemmar är i olika åldrar, från olika bakgrund, tjejer/kvinnor och killar/män. Våra medlemmar bor på många olika orter runt om Götene, som Lidköping, Skövde, Tibro, Falköping, Skara, Finnerödja med mera.

Vi bedriver utbildningsverksamhet för ungdomar och vuxna. Vår klubbverksamhet är beroende av att vi har ett badhus för att kunna bedriva våra utbildningar och vår ungdomsverksamhet.

När badhuset renoverades 2006 tappade vi hela vår ungdomsverksamhet inom fridykningen eftersom vi inte kunde få badhustider i något annat badhus. Vi hade även stora svårigheter att bedriva sportdykarutbildning för vuxna då vi fick bassängtider i Vara, vilket ledde till många extra resor eftersom vi hade all utrustning i Götene. Vi tappade således medlemmar i alla åldrar.

Vi har kämpat oss tillbaka och har en väl fungerande ungdomsverksamhet igen och våra sportdykarutbildningar är populära. Vi har även planer på att dra igång verksamhet för undervattensrugby (UV-rugby) igen då det efterfrågas. Som ni kanske vet var Götene Dykarklubb stora på UV-rugby under 80- och 90-talet med framgångar inom SM, EM och VM.

Vår klubb lockar som sagt medlemmar från hela Skaraborg. Om vi skulle bli av med badhuset och våra badhustider så skulle många av våra medlemmar byta klubb, då det finns dykklubbar i närliggande orter som exempelvis Lidköping, Mariestad och Skövde.

Något som är värt att ha i åtanke är att våra medlemmar, både Götenebor och inresande, nyttjar Götenes näringsliv för olika inköp och restaurangbesök.

Kommunens simanläggning ska vara mötesplatser som tillgodoser kommuninvånarnas behov av simskola, fritid, rekreation och föreningsverksamhet enligt Götene kommuns Kultur- och fritidspolitiskt program 2018-2023.

Götene Dykarklubb

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel